tirsdag 10. januar 2012

Krøll for diabetikern

samme som min
 Jeg var som skrevet og sakt i Sweden i helgen. Denne gangen var alt med trodde jeg. Ekstra insulin, penn og nål, utstyr til sensoren og pumpa og måle apparatet.
(Fra google) ikke min mage. Men med samme sensor


hurtigvirkende pennen min :)

Sykehus nålen fra Blekingen

min reddning !!!


Så natt til torsdag slutter sensoren å virke som den skal, jeg mistenker kroppen for å prøve å kvitte seg med den fremmed nåla i magen og resultat..jeg får ikke sove. Pumpa piper og godtat ikke målinger osv. Torsdag morgen setter jeg i helt nytt sett med sensor i magen og har ladet den på stasjonen sin. Men så velger jeg å ikke starte den med pumpa, da jeg raskt forstår at jeg er sjaføren hjem til sommarstugan.
Vel fremme blir sensor og pumpe koblet sammen og da starter bråket...Finner ikke sensor, sensor feil, feil i kali og jaggu avslutter den med motorfeil i pumpa. Jeg skrur av hele 'skiten'
Fredags morgen ..noe er ikke som det skal...har jo med ekstra utstyr og velger å løsne tapen på sensor..der ligger nålen i en bøy.

Jeg tror i ettertid at bilbelte har ligget over sensoren hele veien og derfor har hele greie endret posisjon.. Ikke rart magen min .

Så er pumpa sin tur til å bråke, tom for insulin ! Nålen pleier jeg å ha i magen til ny er inne, men denne gangen hadde den startet å slippe opp på limet..og vips var den ute..
Da jeg bøyer meg over utstryrs baggen kjenner jeg at håret reiser seg..jeg har ikke med ny slange og nål..  HJELP!!!
Klokken er 16 på en fredag og jeg er langt langt hjemmenifra. Ringer Hedemark hjelpesentral og der er det jo ingen..Faktisk ingen som tar telefonen på krisetelefonen på Norsk Dia senter heller. Nå svetter jeg rimelig bra..samtidig som jeg ikke vil forstyrre ungene eller resten av menigheta. Ringer Hedemark sykehus igjen..og til slutt tar ei dame telefonen..*forklarer* og hun skal be en mann fra dems vakt telefon ringe meg..Hallo jeg trenger Medetronic sitt nr i Sweden og bittelitt hjelp lissom.
Mannen ringer tilbake og kan overhode ikke hjelp. Kjære vene trettendagsjula i Sweden og alt er stengt. Jeg ringer akutten på Blekingen sykehus. Svorsker frem mitt problem og hun er vel verdens søteste akkurat da..hold linja og hun ringer medesink avd.. Resultat kjør så fort du kan ned til sykehuset og løp inn på medesink avd..pst de stenger kl 19.
Jeg hadde 7 i bs da jeg dro og kom frem med 20 i bs..I heisen fikk jeg falsk føling og rista som et løv.
Mannen hadde jo  tatt noen sportsøl og var i god humør men med som tolk.
Den søte damen nr 2 den dagen møter meg og låser opp skapet med utstyr....kjære vene...feil utstyr.
Men tusen takk for god mottakelse og trøst. Jeg hadde med penn og en nål, men denne er hutigvirkende og jeg blir syk etter 2 timer. Resultat får grønn penn med langsomt virkende insulin og en pose med nåler.
Nå har ikke jeg brukt det på over ti år og kan skrive under at all denne stikkingen i kroppen ikke gjorde meg upåvirket.. Første skudd i låret ..traff feil, blodspruten sto!
Tanken på å kjøre hjem slo meg tusen ganger den natten, for jeg sov ikke mye. Sjekke klokka, leitet ubevist etter pumpa igjennom hele natten og det gjorde jeg på dagen også..men det er jo bare en god vane. Fredagskveld til søndagskveld ..skulle jeg bare stole på sprøytene og ikke pumpa mi...min sambo på godt og vondt. Det merkeligste er at jeg hadde et pent sukker hele helgen..noe som jeg ikke har hatt på snart 3 år. Er det den langsomme insulinen eller er det at jeg varierer stikket hele tiden?
Aner ikke , men i posten lå et brev fra Kongsvinger sykehus. Og jeg hadde fått ny dia time. 1år siden sist, gidder ikke å juble. For systemet og hjelpeapparatet mitt fungerer overhode ikke.
Alt skal gå igjenom fastlegen...ja sier jeg bare og håper at man aldri er syk eller trenger hjelp når han har stengt. Dia sykepleiern har vært syk i lengre perioder, hun er desverre også overarbeidet.
Hjelpemiddel sentralen..har fantastiske åpningstider..legevakten på sykehuset kan noen få helt gratis...men blir du syk ...husk kontanter !    AMEN

Jeg kom meg i allefall igjennom og fikk en ny erfaring . Skal forske litt til på om jeg kanskje trenger en annen for for pumpebehandling...Slik ting er nå , går det i allefall feil vei her..
Blodsukker apparatet som fikk kjørt seg
20 i bs er jo bare barnemat.
Så i skrivende stund er jeg noe lei denne kroniske bekjente av meg.
Det var en god følelse og ikke være koblet til pumpa, for magen var fri..men stresset over å dø murrer og lurer der bak.
Så takk til Oslo kommune som la ut utstyret mitt på anbud for noen år siden...Jeg lurte døden den gangen. Har ikke tid til å dø på lenge1 kommentar:

  1. Åkjære vene...for en helg. Jeg vet ikke hvor heldig jeg er som ikke må slite med det du og mange andre gjør. Jeg er nesegrus imponert over at du ikke tilta fulstendig. Fra nå av, ha en sjekkliste i baggen for alt utstyr så du har med deg alt nestegang du skal på tur.

    Miss U.

    Klem Nina :)

    SvarSlett